Com afrontar una entrevista de feina

Èric Deche, cap de màrqueting de l'empresa Wirquin Calaf, va visitar la tutoria de primer de GM per fer-nos una interessant xerrada-taller sobre la preparació de l'entrevista.

 

El passat divendres 27 d'abril, l'Èric Deche va tenir l'amabilitat de dedicar-nos el seu temps per a explicar-nos detalladament com s'ha de preparar una entrevista de feina. L'Èric és cap de màrqueting de l'empresa Wirquin Calaf, empresa del grup Wirquin, una de les empreses que col·labora en la FCT (Formació en Centre de Treball) del nostre alumnat.

La xerrada-taller es va centrar en com preparar l'entrevista de selecció enfatitzant els tres moments claus: abans, durant i després de l'entrevista. Al llarg d'aquesta estona, vam poder disfrutar d'un ambient distès on l'alumnat va poder resoldre els dubtes que anaven sorgint, sobretot els relacionats amb el moment de fer l'entrevista. L'Èric els va aconsellar, entre d'altres, que durant l'entrevista argumentessin les respostes i sobretot practiquessin una escolta activa.

La preocupació d'enfrontar-se a una entrevista de feina sense tenir experiència laboral es va dissipar quan l'Èric els va aclarir que, tot i no haver treballat mai, hi ha molts aspectes de la seva vida que poden servir per il·lustrar l'entrevistador sobre diferents valors com el treball en equip, el compromís, etc. i que per això, han de descriure amb exactitud diferents aspectes de la seva vida associativa, vessant artística i/o esportiva, interessos i aficions, evitant les respostes monosil·làbiques.

Finalment, un cop acada la sessió, l'Èric va aprofitar per inciar el procés de selecció, de cara a trobar una candidatura idònia per a realitzar la FCT dual a la seva empresa, entrevistant a vàris/es candidats/es. 

Àngels Masats i Viladoms
Cotutora de CFGM d'Activitats comercials

          VINE A VEURE'NS i no et perdis: MAPA
           C/ Rosa Sensat, 6-8 de Manresa (08243)

                     Telèfon: 93 877 37 05 | Correu-e