Acollim l'alumat del CIO al nostre taller

Diuen que la millor forma d'aprendre és ensenyar, i així ho hem fet els alumnes de 2n curs d'Activitats Comercials en una activitat conjunta amb l'alumnat del CIO.

 

L'alumnat de PFI-PTT de Comerç ha vingut a l'Institut Guillem Catà per a dur a terme una activitat de formació. És el tercer curs que ens visiten els del CIO, però aquest cop hem estat nosaltres, els alumnes de FP d'Activitats Comercials, els qui els hem tutoritzat.

En Khalid El Bouchaibi, l'Àlex Esteban i en Kader Guettaf, amb l’ajuda de la professora Àngels Masats, havíem preparat prèviament diferents tasques pels que passarien a ser els nostres alumnes, els joves del CIO. Els hem estat ensenyant una part del què havíem après a 1r curs al taller del comerç en el Mòdul de Dinamització del punt de venda.

Ens hem trobat cada divendres durant quatre setmanes, treballant en grups de 3 ó 4 persones i rotant les tasques que havien de realitzar. Els hi fèiem un breu resum dels aspectes mes importants de cada tasca perquè ho apliquessin a forma pràctica: vestir maniquís, aparador de petit format, retolació, implantació de producte al lineal de la perfumeria del supermercat, facings, etc.

Aquesta experiència ha sigut molt gratificant ja que els alumnes del CIO han après coses noves sobre comerç i han pogut treballar amb tot el material que disposem al taller, n'han pogut gaudir mentre han estat treballant. I com a professors, els alumnes del Mòdul Dual al centre educatiu de dual al centre, hem après a treballar en equip, a buscar una bona organització i adaptar-la als coneixements obtinguts durant el primer any del cicle.

El Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO) és un espai que funciona com a servei local d’ocupació de l’Ajuntament de Manresa. Els PFI-PTT són cursos per joves que no han obtingut el graduat en ESO i que els permeten adquirir les competències tècniques bàsiques d'un ofici.

 

Àlex Esteban i Khalid El Bouchaibi
Alumnes del CFGM d’Activitats Comercials
Novembre del 2018Seguiment tutorsQuadern alumnatAula virtual


 


 Institut Guillem Catà


          VINE A VEURE'NS i no et perdis: MAPA
           C/ Rosa Sensat, 6-8 de Manresa (08243)

                     Telèfon: 93 877 37 05 | Correu-e