Estrena del nou programa informàtic del TPV

Ens hem modernitzat i adaptat als canvis del sector estrenant un nou programa professional de gestió i de TPV (Terminal del Punt de Venda).

 

 

Al llarg d'aquest curs el Departament de Comerç i màrqueting ha posat en funcionament un nou programa de gestió comercial que permet, entre d'altres, fer activitats relacionades amb les existències de productes, els magatzems, les vendes, els venedors... i també ha estrenat els terminals punt de venda (TPV) per a la gestió simulada del supermercat que tenim al taller de Comerç.

El programa ja no és una versió educativa com la que utilitzàvem fins al curs passat,, sinó que es tracta d'una versió usada professionalment per empreses del sector del comerç i la distribució, cosa que permet a l'alumnat, tant de grau mitj'a com de grau superior, realitzar activitats simulades d'administració i gestió comercial idèntiques a les que haurà de portar a terme posteriorment en l'empresa on s'incorpori professionalment.

En el cas de l'alumnat del CFGM Comerç, prèviament a l'estrena, va haver d'aprendre el funcionament del programa informàtic als ordinadors de l'aula de gestió comercial, per passar posteriorment als TPV del supermercat, amb l'objectiu de fer-hi les activitats de donar d'alta els productes, vendre als clients, controlar els venedors, quadrar la caixa, etc., de manera idèntica a com es fa en un establiment comercial.

Aquest canvi de programa ha suposat, a més de molta feina de preparació per part del professorat, un valor afegit molt important en l'aprenentatge que rep l'alumnat, ja que el nostre institut és un dels pocs centres d'FP del país que disposen d'un supermercat de simulació en ple funcionament, amb tres TPV gestionats per un programa informàtic professional.

Joan Soler.

          VINE A VEURE'NS i no et perdis: MAPA
           C/ Rosa Sensat, 6-8 de Manresa (08243)

                     Telèfon: 93 877 37 05 | Correu-e