Visita a Brunet Oliva (operador logístic)

Visitem Brunet Oliva una empresa de logística integral i transport, situada al Polígon Industrial Bufalvent, referent indiscutible del sector al nostre territori.

El passat dia 19 d'abril els alumnes de segon curs de CFGS Gestió de Vendes i Espais Comercials van visitar l’operador logístic Brunet i Oliva de Manresa, una empresa de logística integral molt veterana en l'àmbit del l’emmagatzematge, transport i distribució de mercaderies, 25 anys l’avalen. 

L’empresa pensa que la finalitat principal de la logística integral és aconseguir la major eficàcia possible en distribució, transport i emmagatzematge i això s’aconsegueix posant els productes en el lloc i moment oportú, i Brunet i Oliva, una empresa del nostre territori, ho fa, i ho fa molt bé.

Brunet i Oliva sap que les empreses que en el seu procediment tinguin incorporat la logística integral seran capaços d'aconseguir una major flexibilitat, reducció de costos i una minimització del temps de resposta, l’objectiu és oferir un millor servei al conjunt dels seus clients i un increment de la rendibilitat en tot el procés productiu.

Durant la visita ens van explicar que compten amb una extensa xarxa de distribució nacional i internacional. Brunet i Oliva utilitza tres maneres  de realitzar els enviaments: mitjançant càrrega completa, combinada i servei exprés. 

Ens van descriure les zones que modelen el magatzem, les seves funcions com a centre de dipòsit, consolidació, reexpedició, classificació, preparació i recollida de mercaderia. També varen veure diversos elements emprats al magatzem per a la manipulació i manutenció dels materials (carretons elevadors, transpalets, etc.). 

Es van explicar com es fa la supervisió en la preparació de les comandes (picking) d’acord amb les ordres i documentació rebudes; els sistemes de qualitat al magatzem; sistemes d’identificació i seguiment de productes i mercaderies i plans de formació inicial i contínua per a l’equip de treball. 

Com element d’innovació tecnològic ens van informar sobre un servei nou: el seguiments online de les expedicions en temps real. 

En definitiva es tracta d’una empresa de logística integral i transport que constantment innova i referent indiscutible del sector al nostre territori.

Els nostres alumnes han vist sobre el terreny el complex funcionament de Brunet i Oliva, una empresa de logística integral, en un nou context d’economia global on l’objectiu fonamental és la creació de valor.

En la següent fotografia surten tots els alumnes i el professor davant d'un vell camió que va arrancar amb força fa uns quants anys aquest exitós negoci. 

Felicitats i gràcies a Brunet i Oliva.

Joan García.

 Seguiment tutorsQuadern alumnatAula virtualNotícia premsa

 NaciódigitalonaBAGESInstitut Guillem Catà

 


 

25 dels 25 - 25 anys de l'institut


          VINE A VEURE'NS i no et perdis: MAPA
           C/ Rosa Sensat, 6-8 de Manresa (08243)

                     Telèfon: 93 877 37 05 | Correu-e