Inici de les pràctiques dels alumnes CFGS

Els alumnes de CFGS han iniciat la FCT (Formació en el Centre de Treball) on hi estaran durant aproximadament 4 mesos rebent una compensació econòmica com a becaris.

 

L’alumnat de qualsevol cicle formatiu fa una “assignatura” coneguda com a FCT (Formació en el Centre de Treball), que consisteix en les pràctiques a l’empresa. En el cas del CFGS Gestió de vendes i espais comercials, les pràctiques es fan en horari de matí ja que les classes són a la tarda; tenen una durada de 350 h (gairebé 4 mesos a raó de 4 h diàries) i, com que estan becades per part de l’empresa, l’alumnat cobra una remuneració econòmica segons les hores treballades.

Les activitats que l’alumnat hi realitza són les pròpies del perfil professional del cicle formatiu. En el nostre cas estan relacionades amb les activitats de compra, venda, logística, màrqueting, màrqueting digital, comerç electrònic i botiga virtual, atenció al client, gestió d’estocs, màrqueting en el punt de venda, etc.

Un cop finalitza la FCT, moltes empreses constaten que l’alumnat que han tingut ja rendeix com qualsevol altre treballador en plantilla, motiu pel qual, si l’empresa està en creixement o té una vacant, sovint prefereix contractar laboralment l’alumnat que ja coneix l’empresa, els productes, els clients i proveïdors... i que ha pogut provar suficientment durant les pràctiques, abans que recórrer a la contractació externa de personal que no coneix.

Sovint ens trobem que empreses que han contractat alumnat nostre en finalitzar la FCT ens demanen nous alumnes en els cursos següents. Un d’aquests casos és Core Sport Team Company SL, una empresa dedicada a la comercialització de productes del sector esportiu, concretament del món de la bicicleta, que treballa el màrqueting digital a fons ja que només opera a través d’internet. L’alumna que va fer-hi la FCT el curs passat, i que ara és treballadora en plantilla, és la responsable de formar els dos alumnes que aquest curs hi han començat les pràctiques. A la foto adjunta veiem un moment de la seva jornada laboral en què està formant aquests dos alumnes nostres.

Aquest és, doncs, un exemple molt clar de la manera com una persona que estudia un cicle formatiu es pot integrar laboralment en una empresa, i a la vegada ajudar nous estudiants a fer-ho també.

          VINE A VEURE'NS i no et perdis: MAPA
           C/ Rosa Sensat, 6-8 de Manresa (08243)

                     Telèfon: 93 877 37 05 | Correu-e